Beton ciré wanden

Beton ciré een prachtige en stoere betonsoort die oorspronkelijk uit Frankrijk is overgewaaid. Een van de populairste toepassing van dit beton is de beton ciré wand, omdat het materiaal toepasbaar is in elk interieur en elke ruimte, zelfs in de badkamer.

Exclusive Stucart heeft al ruim 20 jaar ervaring met het aanbrengen van een beton ciré wand. Neem contact met ons op via 06-28790116 voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Contact opnemen

Eigenschappen beton ciré

Beton ciré is vele malen duurder dan andere soorten stucwerk, zoals pleisterwerk of spuitwerk. Toch kiezen steeds meer consumenten voor het aanbrengen van beton ciré op hun wand. Dit komt vooral door de interessante eigenschappen van het materiaal. Hieronder gaan we in op de eigenschappen van beton ciré.

Bijzondere uitstraling

Een wand of muur van beton ciré geeft je woning een stoere, ambachtelijke en natuurlijke uitstraling. Aangezien je beton ciré altijd met de hand aanbrengt, krijgt elke ruimte zijn eigen sfeer. Zo zie je in de ene woning grote draaibewegingen terug in de afwerking, terwijl een andere consument juist kiest voor kleine bewegingen.

Praktisch

Een ander voordeel van beton ciré is dat je wand of trap geen ruimte biedt voor schimmels en bacteriën. Zeker voor warme en vochtige ruimtes is dit een uitkomst. Naast het tweejaarlijks aanbrengen van wax of olie heeft beton ciré weinig onderhoud nodig, een ander voordeel is dat het materiaal ook nog eens makkelijk schoon te houden is.

Sterk en duurzaam materiaal

Een laatste reden om te kiezen voor beton ciré is de eigenschap dat het materiaal sterk en duurzaam is. Wanneer je zorgt voor goed onderhoud, kan dit materiaal tientallen jaren mee.

Beton ciré: een eeuwenoude techniek

Beton ciré, ook wel betonstuc genoemd, is een techniek die al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt. Het kan namelijk op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht, wat het in die tijd al een populaire afwerking maakte. Een andere reden waarom beton ciré zo geliefd is, heeft het te danken aan de uitstraling. De unieke, pure en warme uitstraling die beton ciré aan wanden geeft, creëer je met vrijwel geen andere techniek. Wist je dat beton ciré daarnaast ook nog eens vochtwerend en antibacterieel is?

Waar wordt beton ciré voor wanden van gemaakt?

Vloeibare hars, cementpoeder, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Dat zijn de stoffen waar beton ciré tegenwoordig van wordt gemaakt. Bij de afwerking komen ook andere materialen kijken, denk aan een primer en impregneermiddel. Waar vroegen bruggen en viaducten door de Romeinen en Grieken al met beton ciré werden gestuct, heeft de moderne variant van beton ciré zijn oorsprong in Frankrijk.

Contact opnemen met Exclusive Stucart in Amsterdam en omgeving

U kunt ons telefonisch bereiken op 06-28790116 voor een vrijblijvende offerte. Zijn we niet bereikbaar? Spreek de voicemail in, dan nemen we standaard binnen 24 uur contact met u op.

Contact opnemen